Casete luminoase iluminate cu led-uri

 

Un echivalent al clasicii casete luminoase, o varianta mult mai moderna, respectiv panou clickframe, luminos, iluminat LED.

Aceste panouri, care reprezinta acum “ultimul trend”, avem practic foarte multe cereri de inlocuire a casetei luminoase cu “ceva” mai subtire si mult mai fiabil.

Profilul de aluminiu este de doar 25 mm si are suplimentar facilitatea de a schimba oricand mesajul publicitar prin deschiderea cu usurinta a ramei.

Iluminarea este facuta cu ajutorul LED-urilor, care in prezent reprezinta cea mai fiabila solutie dintre toate si cea mai putin periculoasa, pentru ca lucreaza la o tensiune de 12V pentru aprinderea acestora.

Pentru iluminarea  s-a utilizat un material de tip fibra optica, marca Plexiglas (TM).

Acest material are avantajul unei dispersii uniforme a luminii primite in cantul materialului, in conditiile unei eficiente marite a transferului de luminozitate.

Singurul dezavantaj al acestui material este acela ca este destul de scump.

Pe spatele panoului avem un fundal din forex alb reflectorizant.

O alta caracteristica importanta a sistemului de iluminare cu LED este acela al rezistentei la socuri mecanice, fiind total lipsite de fragilitate, fata de restul, care implica tuburi confectionate din sticla. Din punct de vedere al luminozitatii rezultatele sunt similare chiar mai agresive in cazul LED-urilor, comparativ cu tuburile spectrale.

Din punct de vedere al fiabilitatii, aceasta este incomparabil mai buna decat orice alt sistem de iluminare cunoscut la ora actuala.

Practic, desi garantia producatorului este de 3 ani, avem cu totii aparate electrocasnice a caror LED-uri functioneaza de mai bine de 20 ani, fara a da semne de “oboseala”.

Aceasta solutie isi acopera cheltuielile de realizare din economia realizata la curentul electric, in decurs de cativa ani, in conditiile unei fiabilitati de cel putin 10 ori mai buna.

Nu in ultimul rand, fiind lipsita de pericolul electrocutarii (12 V), dar si datorita faptului ca este extrem de eficienta din punct de vedere al consumului de energie, coroborat cu faptul ca nu foloseste tuburi fluorescente care contin mercur, este considerata solutie ecologica, fapt care este apreciat de legislatia europeana, dar prea putin incurajata de legile romanesti.

Avantajul oferit de societatea noastra, consta in faptul ca avem mult de lucru cu aceste materiale, motiv pentru care va putem oferi un pret foarte apropiat de cel al casetei luminoase clasice.

Casete luminoase cu relief, iluminate LED

 

Caseta propriu zisa este realizata din dibond (orice culoare) cu literele in relief, acesta obtinandu-se prin decuparea literelor in plexiglas de grosime mare, care vor trece prin planul fetei din dibond; iluminate led din interior.

Lucrarea consta in realizarea unui fundal, din dibond (un stratificat de aluminiu), care are partea frontala decupata dupa forma literelor. In aceste decupaturi se introduc literele volumetrice decupate computerizat dintr-un plexiglass translucent de grosime mare 10 -15 mm. Fata literelor se decoreaza cu autocolant pentru a obtine culoarea dorita, iar laterala va forma glow (halou luminos) in jurul literelor, asa cum se observa in imaginile de sus.

Asa cum se poate observa la lucrarea “Piano”, literele pot ramane si albe, fara ca sa arate rau.

Acest tip de reclama face parte din trend-ul cel mai nou in materie de firme luminoase, avand un aspect deosebit, si o finete (data in mod special de precizia in executie) deosebita.

Fundalul care contine si instalatia de iluminare, este foarte subtire (1 – 2.5 cm), datorita faptului ca iluminarea este realizata cu led.

Realizarea literelor se face prin decupare cu ajutorul unui router (CNC) fapt care asigura precizia lucrarii si aspectul ingrijit al acesteia.

Nu in ultimul rand, este compacta, fiabila, rezistenta, usor de instalat si usor de transportat.

Casete luminoase cu fata flexibila (Polyplan), iluminate cu tuburi fluorescente

 

Casetele luminoase cu fata flexibila au avantajul ca pot fi monolitice chiar la dimensiuni foarte mari. Fata flexibila este intinsa pe o structura realizata din profile de otel.

Polyplanul fetei este specific casetelor luminoase fiind translucent cu nivel inalt de alb.

De remarcat ar fi dimensiunea casetei luminoase “KFC”, care are peste 20 m dintr-o singura bucata si cea a Cesarom-ului care atinge lungimi de 50 m.

Casetele luminoase sunt iluminate cu instalatie electrica integral Philips.

Acestea genereaza o lumina alba stralucitoare, diferita de iluminarea altor tipuri de tuburi fluorescente, in conditiile unei fiabilitati crescute.

Casetele luminoase specializate (Menu Board) sunt cele cu fata inscriptionata full color, folosibile in fast food.

Farmacii

Alt tip de casete luminoase specializate sunt cele pentru farmacii.

Acestea au inscriptionarea specifica farmaciilor si sunt insotite de multe ori de simbolul specific in forma de cruce.

Iluminarea acestora se face fie cu tuburi spectrale, comandate de un controller care realizeaza multe jocuri luminoase, fie cu LED. Cele cu LED sunt mult mai complexe si vor face obiectul altei pagini, in care vor fi tratate in mod special

Casete luminoase cu fata din plexiglas, iluminate cu tuburi fluorescente

 

Casete luminoase standard cu una sau doua fete, profil de aluminiu sau PVC,  si fete din plexiglas, inscriptionat autocolant.

Plexiglas-ul(TM) este chiar produsul original (import Germania) care a dat acest nume.

Inscriptionarea este executata cu autocolant Oracal sau 3M, seria translucenta sau full color cu backlite film
Dupa tipul de imbinare al profilului, casetele luminoase pot fi cu colturi rotunjite sau chiar casete rotunde, ovale, etc.

In cazul casetelor cu doua fete, expunerea lor la vant este  mai periculoase mare decat la alte forme de reclama intrucat formeaza portanta pe ambele fete, putand astfel oscila in functie de bataia vantului. Din aceste motive toate casetele dubla fata au o structura de rezistenta interioara din profile de otel.

Acestea se calculeaza in functie de expunerea la vant a reclamelor.Tinand cont de aceste aspecte, pentru a evita producerea de vatamari corporale persoanelor ce formeaza traficul pietonal in zona, nu comandati reclame decat producatorilor cu experienta autentica in acest domeniu.

 

Web development © gia-web.com